František Jemelka "> Materiální sbírka pro Litoměřice pokračuje, díky! - Ekolist.cz

Charita Olomouc: Materiální sbírka pro Litoměřice pokračuje, díky!

7. června 2013 | Charita Olomouc
Autor: František Jemelka, tel: +420 736 764 810
Dnes (pátek 7. 6. 2013) po obědě se vydal na cestu náklad materiální pomoci směřující do povodněmi zasažených Litoměřic. Děkujeme všem, kteří reagovali i na výzvu Charity Olomouc, a pomohli nám tak přispět ke zdaru této akce konané napříč celým regionem. Zároveň si dovolujeme informovat o tom, že sbírka na Charitě Olomouc pokračuje až do 14. 6. 2013, 12.00. To je dobrá zpráva mj. pro další zájemce, kteří chtějí pomoci v následujících dnech.

Věci pro postižené povodněmi a jejich pomocníky při odklízení škod lze i nadále nosit na sekretariát Charity Olomouc, Poradenské centrum, služebnu Azylového domu Samaritán či Krizové centrum (poslední 2 místa fungují nepřetržitě); vše na adrese Wurmova 5 Olomouc.

Charita Olomouc věci následně předá koordinátorovi pomoci z našeho regionu, Arcidiecézní charitě Olomouc. Ta nejpozději v pátek 14. 6. 2013 vypraví další kamiony se společnou materiální pomocí Charit olomoucké arcidiecéze do Litoměřic.

V rámci materiální sbírky prosíme zejména o tyto věci:
• Vysoušeče, WAPky
• Lopaty, krumpáče, košťata, smetáky, hrábě, kolečka, kýble
• Montérky, gumáky, rukavice plátěné, gumové, pracovní obuv
• Plátěné pytle na odpad
• Savo a jiná dezinfekce
• Tekuté mýdlo, dětské pleny, toaletní papír, dámské vložky

Více informací za Charitu Olomouc podá: PhDr. Jana Haasová: +420 739 246 035, jana.haasova@olomouc.charita.cz.

Podpora dobrovolníků zatím není potřeba. Zájemcům o dobrovolnickou činnost nabízíme informace z Charity ČR:http://povodne.charita.cz/vase-pomoc/, resp. odkazujeme na e-mailové adresy Charit, které nabírají dobrovolníky:dobrovolnici@charitacb.cz (Charita České Budějovice), krize@dchp.cz (Diecézní charita Plzeň). Druhou možností je přihlásit se jako dobrovolník u skautů: http://www.povodnovapomoc.cz/.

O využití této materiální pomoci budeme informovat. Stejně tak tomu bude v případě působení našeho dnes vyslaného týmu krizových interventů, který bude působit v Putimi. Brzy se již zapojí do práce koordinované Diecézní charitou České Budějovice.

Charita Olomouc má samostatnou právní subjektivitu a je součástí sítě Charit po celé ČR, kterou zastřešuje Charita ČR. Činnost těchto jednotlivých Charit koordinují v jednotlivých regionech ČR tzv. diecézní/arcidiecézní charity; v našem případě Arcidiecézní charita Olomouc.
František Jemelka, tel: 420 736 764 810