Mgr. Petr Horáček "> Nadace Mezinárodní potřeby hledá křesťanské lektory pro program „Zdravá mládež“ - Ekolist.cz

Nadace Mezinárodní potřeby: Nadace Mezinárodní potřeby hledá křesťanské lektory pro program „Zdravá mládež“

15. února 2016 | Nadace Mezinárodní potřeby
Autor: Mgr. Petr Horáček, tel: 732 373 573
Nadace Mezinárodní potřeby (NMP) vyhlašuje grantové řízení pro program „Zdravá mládež“, které probíhá do 15. dubna 2016. Pro uzávěrku je rozhodné datum doručení kompletní žádosti do e-mailové schránky.

Hledají se další lektoři, protože mladí lidé jejich službu moc potřebují. V tomto grantovém řízení nadace podpoří přednáškovou práci křesťanských lektorů na českých školách na důležitá etická témata. Přednáškovou činnost mají doplňovat širší volnočasové aktivity. Podrobné informace najdete na internetových stránkách www.mezinarodni-potreby.cz/granty. Program je otevřen pro zájemce z celé ČR. NMP spolupracuje se všemi evangelikálními církvemi, včetně nezávislých sborů.

NMP podporuje křesťanské lektory, kteří přednášejí na českých školách na důležitá životní témata, už 17 let od roku 1999. Díky podpoře NMP se lektoři mohou práci s mladými věnovat profesionálně. NMP v současnosti podporuje v této práci 18 lektorů a na jejich podporu poskytla loni více než 3,3 milionu Kč. Na mapě ČR (www.mezinarodni-potreby.cz/zdrava-mladez-v-cr/prehled-lektoru) je dobře vidět, ve kterém kraji není žádný lektor. Noví lektoři mohou šedivé místo na mapě zaplnit. Nové projekty, které budou schválené v nynějším grantovém řízení, může podpořit již od září 2016, informoval ředitel nadace Petr Horáček.

„Díky moc za skvělou besedu. Myslím si, že hodně lidem z naší třídy, a taky mně, to dalo jiný přistup ke vztahu, co se sexu týče. Dneska je to bohužel tak, že kdo je po patnácti panic nebo panna, není ‚cool‘ , já sám jsem si uvědomil, že ve vztahu je spoustu důležitějších věcí než pohlavní styk, dost mi ta tvá beseda přinesla, ještě jednou díky.“ (ohlas žáka na besedu o partnerských vztazích)

„Za třicetiletou kariéru jsem nezažila, aby si děti přeobjednaly návštěvu zubaře na jindy, když zjistily, že ve stejný den přijdete na přednášky.“ (učitelka ZŠ)

Můžete se stát dárcem kteréhokoliv z našich programů. Kromě programu Zdravá mládež má NMP i zahraniční projekty, jako např. Dálková adopce PLUS® v pěti zemích světa a „Nepálští studenti biblických škol v Indii“. V České republice NMP podporuje také Křesťanskou misijní společnost a Evangelikální teologický seminář. Více najdete na www.mezinarodni-potreby a rádi Vám poskytneme bližší informace, když se nám ozvete.

Nadace Mezinárodní potřeby vznikla v roce 1995. Je členem mezinárodní sítě nezávislých národních organizací International Needs, České evangelikální aliance a Křesťanské misijní společnosti. Byla založena jako necírkevní organizace pomáhající místním křesťanům v úsilí o dílo Kristova evangelia.
Mgr. Petr Horáček, tel: 732 373 573