Josef Šedivý "> Národní kvalifikace na Homeless World Cup - Ekolist.cz

SANANIM z.ú.: Národní kvalifikace na Homeless World Cup

15. září 2014 | SANANIM z.ú.
Autor: Josef Šedivý, tel: 602311799
Šanci trvale změnit svůj život budou mít v pátek 19. září klienti sociálních služeb - v národní kvalifikaci, která se koná ve Sportovním areále Pražačka od 10:00 do 14:00, se utkají o místo v české reprezentaci, která se příští rok vydá na fotbalové mistrovství světa Homeless World Cup (HWC).

Šance na nominaci jsou přitom větší než kdykoli v minulosti - na soupisce turnaje jsou letos pouze 4 týmy. Kromě pořadatelského mužstva SANANIMu se na hřišti představí tým Naděje Praha, moravský Darmoděj a klienti AD Znojmo. Vybraní hráči pojedou příští léto reprezentovat Česko na šampionát v Amsterdamu.
Zpestřením pražského turnaje bude také účast národní reprezentace pro letošní HWC v Chile, která se dala dohromady počátkem roku a svou premiéru si odbyla již v létě na turnaji Euro Social Cup v Rumunsku. Sedmičlenný smíšený tým se v přátelském zápase utká s vítězem kvalifikace, a bude tak mít možnost před odletem do Santiaga ještě doladit hru takticky a natrénovat poslední fotbalové triky. Mistrovství v Chile startuje 26. října 2014.
Homeless World Cup
Homeless World Cup je mistrovství světa bezdomovců a dalších vyloučených skupin v pouličním fotbale, který již od roku 2003 využívá pozitivní síly fotbalu ke zvyšování povědomí o problému sociálního vyloučení a chudoby ve světě.
Národní kvalifikační turnaj v ČR pořádá SANANIM od roku 2007. Týmy, které se ho účastní, tvoří klienti různých organizací a sociálních zařízení zaměřených na problematiku bezdomovectví, sociálního vyloučení a léčbu drogových závislostí, jako jsou terapeutické komunity a doléčovací centra, Armády spásy, diagnostické ústavy, azylové domy a další. Do národního týmu je po skončení kvalifikace vybráno osm nejlepších hráčů, kteří reprezentují Českou republiku na mezinárodním turnaji.

Národní kvalifikace na HWC 2015
pátek 19. září 2014, Sportovní areál Pražačka, 10:00-14:00