Tomáš Popp "> Plzeňské farmářské trhy finišují... - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-finisuji
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy finišují...

4. prosince 2013 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Předposlední letošní Plzeňské farmářské trhy se odehrají v sobotu 7. prosince. Mlýnskou strouhu zaplní více než 40 prodejců vynikajícího jídla. Startují v 8 a končí ve 12 hodin. Pulty stánků budou plné čerstvých ryb, kachen, kuřat, báječných uzenin, pečiva, mléčných výrobků i hovězího masa... Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Jídlo s příběhem...
Fajnové jídlo, to je to co láká každých 14 dnů tisíce nakupujících do Mlýnské strouhy na Plzeňské farmářské trhy. I přes trochu mrazivější počasí, bude skutečného jídla plný trh. Podzim patří uzeninám a masu. Především uzenin a vynikajícho masa bude opravdu dost. Mistři uzenářského řemesla nabídnou poctivě zpracované speciality (klobásy, jaternice, jelita, tlačenky, sulc, paštiky...). Na Plzeňském farmářském trhu budou uzeniny prodávat: Matějka z Letin, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Šnebergr ze Železné Rudy, ZEFA Volary, ANGUS FARM a Terešovské uzeniny. Hovězí maso z vlastních chovů nabídne ANGUS FARM, farma Drouhaveč, ZEFA Volary. Zkrátka nepřijdou ani milovníci mléčných výrobků, protože na trhu najdou minimlékárnu Joma, farmu Držovice nebo výrobky od pana Mikuláška.
Letos asi naposled přijedou zelináři ze Zlínska. Sezónní zelenina je stále žádanější. Ovocnáři ze sadů Nebílovy (Lukrena) budou prodávat sušená jablka, švestky, mošty... Jablka od pana Běla jsou krásná i moc dobrá. Skvělé pečivo napečou pekaři z Dobřan i z Plzně (Zídková). Vynikající koláče, muffiny a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Posedět si můžete v kavárně umístěné přímo na trzích. "Valašské frgále" hledejte u stánku pekařství Fimako. Chlazená kuřata najdou nakupující u stánku LA FARMA a farmy Zephyr. Čerstvé ryby dodá pan Krutina z CHKO Český les. Rybářství Líšno nabídne nejen ryby čerstvé, ale i uzené. Mošty budou prodávat ovocnáři z Nebílov, Šťáhlav i Stvolen. Kozí i ovčí zrající sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy a farmy Držovice. Pan Tejkal sklízí hlívu i žampiony, proto ani tento sortiment nebude na farmářských trzích chybět. Pečené čaje, džemy, povidla i marmelády s láskou připravuje paní Macháčková. Prodávat se bude mnohem více lahůdek. Kompletní seznam a informace o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz. Plzeňské farmářské trhy pokračují až do 21.prosince 2013!
__________________________________________________________
ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.
Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist