Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy frčí...
Plzeňské farmářské trhy pokračují i přes letní prázdniny! Přestávka v jejich pořádání nepřichází v úvahu. V sobotu 18. července se Plzeňské farmářské trhy uskuteční letos již po jedenácté. Náměstí republiky oživí necelá padesátka prodejců fajnového jídla. Start farmářských trhů je tradičně v 8 hodin a konec ve 12 hodin. Plzeňské farmářské trhy pořádá sdružení Envic.
Fajnové jídlo...
Na Plzeňských farmářských trzích 18. července si budou moci milovníci fajnového jídla nakoupit například za studena lisované oleje a ochucené bezlepkové mouky. Poprvé se na trzích objeví plzeňská výrobna Dědolej.
Paní Šmondrková vyrábí úžasnou čokoládu a v létě se pustila do výroby zmrzlin, která je také báječná. V letních vedrech přijde nakupujícím zmrzlina velmi vhod.
Trh bude plný zeleniny. Nabídnou ji - rodina pana Kostky z Českých Kopist, paní Vočadlová ze Zlínska nebo zelináři z Částkova.
Meruňky už krásně zlátnou. Pěstitel pan Pintera přiveze dvě výborné odrůdy Leskora a Aurora. Prodávat bude i broskve.
Výborné džemy, sirupy a jiné dobroty pravidelně na trhu prodává paní Macháčková. Úžasná sušená rajčata bude prodávat Sandra Černá. Tahle šikovná dáma vyrábí i různá pesta, lilky v olivovém oleji, kořenící směsi apod.
Prodávat se budou i bylinky od vyhlášeného pěstitele bylinek pana Fröhlicha z Písku.
Pekaři ze čtyř pekáren - Dobřanské pekařství, pekařství Zídková, pekařství Rendl a Sebera napečou křupavé, voňavé pečivo.
Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les a rybářství Třeboň.
Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Zelený z Drouhavče, Plzák ze Dřevěné ulice v Plzni, Terešovské uzeniny a Dědova spíž.
Kuřata a krůty odchované nedaleko Františkových lázní na farmě Zephyr jsou báječné. Proto ani ty nemohou na trzích chybět.
Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY.
Kompletní seznam prodejců najdete na www.plzensketrhy.cz.
Fajnové jídlo...
Na Plzeňských farmářských trzích 18. července si budou moci milovníci fajnového jídla nakoupit například za studena lisované oleje a ochucené bezlepkové mouky. Poprvé se na trzích objeví plzeňská výrobna Dědolej.
Paní Šmondrková vyrábí úžasnou čokoládu a v létě se pustila do výroby zmrzlin, která je také báječná. V letních vedrech přijde nakupujícím zmrzlina velmi vhod.
Trh bude plný zeleniny. Nabídnou ji - rodina pana Kostky z Českých Kopist, paní Vočadlová ze Zlínska nebo zelináři z Částkova.
Meruňky už krásně zlátnou. Pěstitel pan Pintera přiveze dvě výborné odrůdy Leskora a Aurora. Prodávat bude i broskve.
Výborné džemy, sirupy a jiné dobroty pravidelně na trhu prodává paní Macháčková. Úžasná sušená rajčata bude prodávat Sandra Černá. Tahle šikovná dáma vyrábí i různá pesta, lilky v olivovém oleji, kořenící směsi apod.
Prodávat se budou i bylinky od vyhlášeného pěstitele bylinek pana Fröhlicha z Písku.
Pekaři ze čtyř pekáren - Dobřanské pekařství, pekařství Zídková, pekařství Rendl a Sebera napečou křupavé, voňavé pečivo.
Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les a rybářství Třeboň.
Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Zelený z Drouhavče, Plzák ze Dřevěné ulice v Plzni, Terešovské uzeniny a Dědova spíž.
Kuřata a krůty odchované nedaleko Františkových lázní na farmě Zephyr jsou báječné. Proto ani ty nemohou na trzích chybět.
Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY.
Kompletní seznam prodejců najdete na www.plzensketrhy.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk