Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy pokračují
Tuto sobotu (26. května 2012) se uskuteční již letošní páté Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.
Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky
Na letošní páté Plzeňské farmářské trhy se po kratší pauze vrací například uzenáři z Terešova. Nabídnou kompletní sortiment svých uzenin. Pan Tolevský ze severní Moravy na trh přiveze český česnek z Buchlovic. Letos poprvé přijedou výrobci Těchonické medolády.
Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelší fronty. Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného a Nebílov. Skvělé pečivo napečou pekaři z Plzně (Zídková) a Dobřan. Vynikající koláče a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako.
Přijedou i pěstitelé hlívy z Píseckých hor. Žampiony mnoha druhů přiveze prodejce farmy Holoubek & Pravnuci. Kuřata a krůty bude prodávat farma Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Na ryby uzené přijďte ke stánku Rybářství Mariánské Lázně. Maso a uzeniny nakoupíte od mnoha uzenářů – ANGUS FARM, Šneberger ze Železné rudy, ZEFA Volary a Zacpal ze Stříbra. Zvěřinové uzeniny a zvěřinu bude prodávat pan Bubeníček.
Mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy, biofarmy Držovice a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky
Na letošní páté Plzeňské farmářské trhy se po kratší pauze vrací například uzenáři z Terešova. Nabídnou kompletní sortiment svých uzenin. Pan Tolevský ze severní Moravy na trh přiveze český česnek z Buchlovic. Letos poprvé přijedou výrobci Těchonické medolády.
Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelší fronty. Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného a Nebílov. Skvělé pečivo napečou pekaři z Plzně (Zídková) a Dobřan. Vynikající koláče a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako.
Přijedou i pěstitelé hlívy z Píseckých hor. Žampiony mnoha druhů přiveze prodejce farmy Holoubek & Pravnuci. Kuřata a krůty bude prodávat farma Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Na ryby uzené přijďte ke stánku Rybářství Mariánské Lázně. Maso a uzeniny nakoupíte od mnoha uzenářů – ANGUS FARM, Šneberger ze Železné rudy, ZEFA Volary a Zacpal ze Stříbra. Zvěřinové uzeniny a zvěřinu bude prodávat pan Bubeníček.
Mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy, biofarmy Držovice a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk




