Tomáš Popp "> Plzeňské farmářské trhy pokračují i v létě... - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-pokracuji-i-v-lete-2
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy pokračují i v létě...

18. června 2014 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
V minulých letech měly Plzeňské farmářské trhy krátkou prázdninovou přestávku. Letos se nic takového nechystá! Farmářské trhy pokračují v klasickém 14 denním intervalu i o letních prázdninách. Nejbližší Plzeňské farmářské trhy otevřou své brány v sobotu 21. června. Pro letošní sezónu je jejich domovem náměstí Republiky v Plzni. Začínají v 8 a končí ve 12 hodin. Sjíždí se na ně pravidelně přes 40 prodejců toho nejlepšího sezónního tuzemského jídla.

Bez přestávky, bed oddechu...
Prázdniny pro Plzeňské farmářské trhy neplatí. Hned v červenci se uskuteční dvakrát – 5. a 19. července. V srpnu se mohou milovníci fajnového tuzemského jídla těšit na tři Plzeňské farmářské trhy – 2., 16. a 30.8. „Ani o letních prázdninách nechystáme žádné změny. Farmáři, pekaři, řezníci, výrobci různých lahůdek se budou sjíždět v podobném počtu jako na jaře. Zamilované produkty například od minimlékárny Joma, perařství Rendl, Angus Farm Soběsuky, Zefa Volary, rodiny Kostkových... nebudou na stolech zákazníků farmářského trhu ani v létě chybět“, říká Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů ze sdružení Envic.

Farmáři, pekaři, řezníci, sýraři...
Na Plzeňských farmářských trzích 21. června se představí zelináři z Českých Kopist, Plzeňska i Zlínska. Pekaři ze tří pekáren, Rendl ze Sušice, Zídek z Plzně a Dobřanské pekařství, napečou křupavé pečivo. Expert na kváskový chléb pan Sebera upeče v peci na uhlí výborný tradiční chléb. Vynikající koláče a kávu připraví i Anděl Station z Plzně. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les. Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé, Zelený z Drouhavče a Terešovské uzeniny. Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova. Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov i Stvolenská moštárna (vítěž letošní soutěže o nejlepší Regionální potraviny Plzeňského kraje). Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy a chráněné dílny Simabelle. Ani „Čerstvá pasta“ vyráběná v Karlových Varech nebude na těchto farmářských trzích chybět. Také Koření od Davídka provoní náměstí Republiky. K ochutnání a nakoupení budou i šneci chovaní nedaleko Plzně panem Pavízou na farmě Snails Day. Sady Vlkov nad Lesy (Fytos) přivezou báječné třešně. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a sezónní zelenina. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist