Tomáš Popp "> Prázdniny pro Plzeňské farmářské trhy neplatí - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/prazdniny-pro-plzenske-farmarske-trhy-neplati
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Prázdniny pro Plzeňské farmářské trhy neplatí

12. srpna 2014 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
V sobotu 16. srpna se zhruba 3000 milovníků (ano, tolik jich na Plzeňské farmářské pravidelně chodí) toho nejlepšího sezónního, tuzemského, jídla sejde na náměstí Republiky v Plzni, aby si nakoupili na Plzeňských farmářských trzích. Trhy začínají v 8 a končí ve 12 hodin.
Z Plzeňského, Jihočeského, Ústeckého, Karlovarského, Středočeského a Zlínského kraje přijede téměř 40 prodejců z řad farmářů, pekařů, uzenářů, pěstitelů zeleniny a ovoce, výrobců moštů, marmelád, zavařenin, chovatelů ryb...

Farmáři, pekaři, řezníci, sýraři...
Nebudou chybět zelináři z Českých Kopist, Plzeňska i Zlínska. Pan Kostka (České Kopisty) s rodinou pěstuje tu nejfajnovější zeleninu, kterou už pět sezón zásobuje nakupující na Plzeňských farmářských trzích. Je jedním z mnoha klenotů Plzeňských farmářských trhů. Pěstitel Jan Kreysa z Horní Kamenice (nedaleko Holýšova) přiveze několik odrůd česneku, kořenovou zeleninu, cibuli... Pan Kreysa je mladý zemědělec, který pěstuje skutečně delikátní zeleninku.
Čerstvé křupavé pečivo vonící do všech ulic v okolí náměsí napečou pekaři z Dobřan a od Rendlů ze Sušice. Kváskový chléb pečený tradičně na uhlí v letošní sezóně prodává pan Sebera. Je to specialista na tento drahokam české kuchyně. Vynikající koláče a kávu připraví i Anděl Station z Plzně.
Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Kuřata bude prodávat i pan Zelený ze stejnojmenné farmy z Drouhavče.
Čerstvé ryby budou pocházet z CHKO Český les. Pan Krutina na každé trhy vozí desítky kilogramů živých pstruhů ze svého chovu. Přímo na trhu jsou k dostání ty nejčerstvější ryby, jaké můžete sehnat. Skoro ještě v noci je naloví a jede s nimi na Plzeňské farmářské trhy.
Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé, Zelený z Drouhavče, Terešovské uzeniny a Plzák z Plzně (vítěz Regionální potraviny 2013, 2014). Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova.
Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov. Nebílovské sady vyrábějí z jablek i marmelády, sušená jablka a provozují i pěstitelskou pálenici.
Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice a z Horského statku Abertamy. Jogurty, tvaroh, kysané mléko a čerstvé sýry po kratší pauze přiveze minimlékárna Joma. „Paní Martínková s manželem jsou důkazem, že když vyrábíte skutečně poctivé jídlo, zákazníci si vás zamilují. Od prvních Plzeňských farmářských trhů v roce 2010 mají nejdelší frontu. Stoupenci jejich produktů na ně i přísahají“, říká s nadsázkou Tomáš Popp ze sdružení Envic (pořadatel trhů).
Ani „Čerstvá pasta“ vyráběná v Karlových Varech nebude na těchto farmářských trzích chybět. Koření od Davídka provoní náměstí Republiky. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a sezónní zelenina. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist