Gabriela Kurková "> Proběhlo třetí setkání Klubu sociálních podnikatelů, tentokrát ve stylové kavárně Café Charlotte v Poděbradech - Ekolist.cz

P3-People, Planet,Profit, o.p.s.: Proběhlo třetí setkání Klubu sociálních podnikatelů, tentokrát ve stylové kavárně Café Charlotte v Poděbradech

Na začátku akce představila paní Dagmar Poltavcová svůj podnik a účastníci akce si prohlédli prostory sociálního podniku. Ten zaměstnává osoby, které jsou dlouhodobě nezaměstnané a jsou déle než 1 rok vedeny v evidenci uchazečů o zaměstnání Úřadu práce ČR. Café Charlotte je nekuřácká kavárna ve stylu 30. let, s krásným panoramatickým výhledem na lázeňský park v Poděbradech. Nabízí studená i teplá jídla a dobré pití po celý den. O vysoké kvalitě jeho kuchyně se mohli osobně přesvědčit i účastníci setkání.

Sociální podnikatelé diskutovali o tom, co je trápí, co by se dalo změnit a co by mohlo být zapracováno do připravovaného legislativního návrhu na zapracování integračních sociálních podniků do zákona o zaměstnanosti. Opakovaně hovořili o tom, že se státu z dlouhodobého hlediska finančně vyplatí přispívat sociálním podnikům na zaměstnávání znevýhodněných osob a také na jejich dojíždění do práce. “Integrační sociální podniky to mají těžší než normální podniky a bez podpory státu, jak tomu bývá v jiných členských zemích EU, je pro ně obtížné se na trhu udržet,” řekla Petra Francová, manažerka projektu.

Klub sociálních podnikatelů je nezávislý, volný a otevřený všem skutečným sociálním podnikatelům. Nabízí nezávazná setkání s lidmi obdobné nátury, s podobnými zájmy a problémy. Vznikla při TESSEA (Tematické síti pro sociální ekonomiku) v rámci projektu TESSEA získává mezinárodní zkušenosti, není však její součástí. Klub nemá právní subjektivitu.

Projekt je financován z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a Státního rozpočtu ČR.

TESSEA - Tematická síť pro sociální ekonomiku TESSEA – je názorová platforma sdružující jednotlivce, podnikatele, nestátní neziskové organizace, vysoké školy a další instituce, které spojuje společný zájem – prosazovat sociální ekonomiku a sociální podnikání do povědomí laické i odborné veřejnosti. Dále podporuje vznik nástrojů a infrastruktury pro rozvoj sociální ekonomiky. Vznikla v roce 2009 v rámci projektu Tematická síť pro rozvoj sociální ekonomiky a dnes její činnost TESSEA koordinuje P3 – People, Planet, Profit, o.p.s.

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. je organizace, která přináší a prosazuje nové a inovativní přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost, podporuje sociální a společensky prospěšné podnikání, poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a realizuje tematicky zaměřené projekty.

Další informace:
P3 - People, Planet, Profit, o.p.s.
Malátova 659/16, Praha 5 – Smíchov, 150 00
Gabriela Kurková, koordinátorka projektu