Dana Radová "> Soutěže o Kyselou a Zlatou žábu jdou do finále - Ekolist.cz

Žába na prameni, o.s.: Soutěže o Kyselou a Zlatou žábu jdou do finále

25. října 2007 | Žába na prameni, o.s.
Autor: Dana Radová, tel: 774 922134
Vadí vám nekorektní sexistické výroky v médiích, politice, kultuře, vědě i kolem vás? Pošlete výrok a jméno autora/autorky do soutěže o Kyselou žábu! Potěšil vás naopak výrok, situace, čin směřující k rovným příležitostem a ke společnosti bez předsudků? Pošlete svůj tip do soutěže o Zlatou žábu!

Druhý ročník soutěže o Kyselou a Zlatou žábu vyhlásilo občanské sdružení Žába na prameni v červenci 2007. Soutěž je stále otevřená, vaše tipy můžete posílat do 30. listopadu 2007.

15. prosince bude na slavnostním večeru Jedna žába za druhou v divadle Minor uděleno ocenění Kyselá žába v následujících kategoriích:

Sexistická situace ze života - nominováno je například zvolení Lucie Talmanové předsedkyní výboru pro slaďování rodinného a profesního života.

Sexistický výrok novinářky/novináře - velké pobouření vzbudila mimo jiné Lucie Protivanská se svým článkem Manželka versus milenka.

Sexistický výrok osobnosti ze světa kultury, vědy, sportu - nominováni jsou například psychiatr Cyril Höschl či zpěvák Radek Banga (Gipsy).

Sexistický výrok političky/politika – v loňském roce s přehledem vyhrály výroky premiéra Mirka Topolánka, a také letos bude premiér horkým favoritem.

Také vítěze nebo vítězku na cenu Zlatá žába nominuje veřejnost, cena se uděluje těm, kteří/ které svými výroky, skutky a postoji naopak posouvají problematiku rovných příležitostí žabími skoky a skůčky dopředu, směrem k otevřené, demokratické a spravedlivé společnosti. V loňském roce cenu získali novináři Martin Fendrych, Josef Chuchma a další.

Vítězky a vítězové si vloni odnesli hodnotnou sochu Žáby a letos na ně čekají úžasné žabí grafiky výtvarnice Sylvy Francové a samozřejmě večer plný překvapení.

Pokud se chcete do soutěží zapojit, máte poslední šanci! Své tipy posílejte pomocí nominačních formulářů, které najdete na www.zabanaprameni.cz/kysela/

Dobře namířené kritiky není nikdy dost. Pomozte nám směřovat ji tam, kde dosud vládne stereotyp a diskriminace...

Dana Radová, tel: 774 922134