Nadace VIA: Společnost Procter&Gamble ve spolupráci s Nadací VIA vyhlašují 4. ročník programu Procter&Gamble pro mateřská centra

7. srpna 2007 | Nadace VIA, tel: 233 113 370

Dnešním dnem zahajuje společnost Procter&Gamble ve spolupráci s Nadací VIA 4. ročník Programu Procter&Gamble pro mateřská centra. Ta se mohou ucházet o celkovou částku téměř jeden milión korun. Mateřská centra tak opět získají prostředky na svou činnost a projekty, které rozvíjí schopnosti a dovednosti zdravých a také handicapovaných dětí. Maximální výše podpory pro jednotlivá centra, kterou mohou pro svůj projekt získat, je 70 000 Kč a své projekty mohou zasílat do 24. září 2007. Jednou z podmínek udělení grantu je členství centra v Síti mateřských center ČR.

"Celý program je koncipován v duchu principů společnosti Procter&Gamble – Žij, uč se a rozvíjej se a proto se naše podpora zaměřuje na vytváření sociálního zázemí rodiny, alternativní podněty rozvoje dítěte a na podporu sociálního rozvoje a praktických dovedností dětí s důrazem na handicapované děti," vysvětlil motivaci dárce Ivan Krejčí manažer oddělení pro vztahy s odbornou veřejností společnosti P&G Czech Republic.

"Mateřská centra u nás začala vznikat po roce 1989. Původně měla sloužit jako místo setkávání a vzdělávání dětí a maminek na mateřské dovolené. Mnoho mateřských center ale začalo svou činnost rozšiřovat pro další zájemce a dnes jsou mnohá z nich centry a hybateli komunitniho života v regionu. Toho si je dárce vědom, a proto chce podpořit zejména ta centra, která rozvíjejí a vytváření prostor pro spolupráci s místní samosprávou a dalšími místními partnery," uvedl ředitel Nadace VIA Jiří Bárta.

V minulých letech byly v rámci Programu Procter&Gamble pro mateřská centra podpořeny například projekty ekologické výchovy nejmenších, setkávání dětí z mateřských center s kamarády z dětských domovů nebo budování hřišť s pomocí místních obyvatel.

Od spuštění tohoto programu v roce 2004 do letošního roku společnost Procter&Gamble věnovala na tento program celkem 1 852 996 korun a podpořila 40 projektů.

Veškeré informace o vyhlášení, včetně plného textu vyhlášení a formulářů žádosti o grant, můžete získat na webových stránkách www.nadacevia.cz.

Bližší informace: Jana Kudělová, 233 113 370, jana.kudelovazavinacnadacevia.cz

O společnosti
Společnost Procter&Gamble se v roce 2007 stala největším světovým výrobcem a prodejcem v oblasti spotřebního zboží díky akvizici společnosti Gillette.

Historie společnosti Procter&Gamble začala v roce 1837, kdy se výrobce svíček William Procter a výrobce mýdla James Gamble rozhodli spojit své síly a založili firmu Procter & Gamble.

Posláním Procter&Gamble je dodávat výrobky vynikající kvality a hodnoty, které zlepšují život spotřebitelů na celém světě. Toto poslání je jedním ze základních kamenů úspěchu společnosti.

Společnost byla založena v americkém státě Ohio ve městě Cincinnati, kde dodnes sídlí ústředí společnosti. Po druhé světové válce společnost expandovala do Evropy a dále pak do celého světa. Výrobky společnosti Procter & Gamble se každý den dotýkají životů více než 2 miliard spotřebitelů po celém světě a pomáhají zlepšit kvalitu jejich života. Společnost má jedno z největších a nejsilnějších portfólií kvalitních značek celé řady kategorií spotřebního zboží, které zahrnují například prací prášky Ariel, Tide, Bonux, Vizir, prostředky na mytí nádobí Jar a Fairy, plenky Pampers, výrobky dámské hygieny Always, Alldays a Tampax, lupínky Pringles, vlasovou kosmetiku Pantene, Head and Shoulders, Clairol i Wella, pánskou kosmetiku Old Spice, deodoranty a antiperspiranty Old Spice a Secret, výrobky Gillette, Braun, Oral-B, kosmetiku Max Factor, Oil of Olaz, Laura Biagiotti, Hugo Boss, zubní pasty Blend-a-med a Crest, krmivo pro psy Eukanaba a celou řadu dalších světoznámých značek. Jen málo se například ví, že společnost Procter&Gamble vlastní pátou největší pražírnu kávy na světě (2005) a je výrobcem kávy Folgers.

V roce 2006 společnost působila na trzích více než 160 zemí a zaměstnávala přes 100 000 zaměstnanců. Ve střední a východní Evropě vlastní společnost Procter&Gamble již několik výrobních závodů. Vedle klíčového výrobce prácích prášků a tekutých detergentů rakovnické Rakony jsou výrobci obdobného sortimentu v rumunském Temešváru a ruském Novomoskovsku, významní výrobci papírových výrobků jsou ukrajinském Borispolu, v Budapešti a Varšavě.

O Nadaci VIA
Nadace VIA vznikla v roce 1997 a navázala na činnost české pobočky americké nadace The Foundation for a Civil Society, která působila v České republice od roku 1990. Od svého vzniku do konce roku 2006 rozdělila Nadace VIA přes 176 milionů Kč na 1902 projektů v oblasti místního rozvoje, rozvoje neziskových organizací a rozvoje filantropie. Ve své databázi registruje přes 2330 neziskových organizací a obcí, které ji žádaly o grant.

Posláním Nadace VIA je podpora a posilování aktivní účast veřejnosti na rozvoji demokratické společnosti v České republice. Podporujeme rozvoj dobrých vztahů a spolupráce mezi neziskovými organizacemi, obecními samosprávami a podnikateli, protože jsme přesvědčeni, že právě to je cesta, na níž lidé mohou převzít odpovědnost za prostředí kolem sebe – společně o něm přemýšlet a hovořit, společně plánovat změny a poté společně měnit plány ve skutečnost. Podporujeme rozvoj neziskových organizací, protože jsou na cestě k občanské společnosti nenahraditelné. Podporujeme rozvoj dárcovství, protože občanská společnost ani neziskové organizace nemohou existovat bez podpory osvícených jednotlivců, firem a institucí.

, tel: 233 113 370