Josef Šedivý "> Tradiční Hrnčířské trhy na Kampě s doprovodným programem pro celou rodinu - Ekolist.cz

SANANIM : Tradiční Hrnčířské trhy na Kampě s doprovodným programem pro celou rodinu

1. září 2014 | SANANIM
Autor: Josef Šedivý, tel: 602311799
První zářijový víkend ožije pražská Kampa opět Hrnčířskými trhy s programem pro celou rodinu. Ve dnech 6. a 7. září zde představí ve dvou desítkách stánků českou keramiku renomovaní řemeslníci. Své výrobky tu nabídne i chráněná keramická dílna neziskové organizace SANANIM, která pomáhá lidem závislým na drogách jejich blízkým. Výtěžek z prodeje bude věnován Terapeutické komunitě na Karlově, která jako jediná u nás se specializuje na léčbu matek s dětmi.

Akci, jejíž tradice sahá až do 16. století, oživil SANANIM a pořádá ji letos již po deváté. „Jsme moc rádi, že můžeme na Kampě pořádat trhy i letos. Věříme, že si cestu do historické části Prahy najdou také Pražané a vezmou sebou i děti,“ říká Jiří Richter, výkonný ředitel SANANIM. „Máme pro ně připravený bohatý program a ze zkušeností víme, že si ho velmi užijí.“
Odpolední programy jdou určeny především dětem a kromě divadelních představení můžou shlédnout např. také Václava Strassera a jeho bubliny. V sobotu vystoupí od 17 hod. The Brownies a na závěr trhů pak v neděli zahraje jako obvykle Bengas. Stejně jako v předchozích letech bude po dobu trhů v provozu kavárna, kde letos budou vystaveny fotografie ARTISTS 4 CHILDREN V BOSNĚ a hrát budou Mário Bihári, Hawaii Swing Society a Eichler Acoustic Duet.
A kdy dorazit? V sobotu i v neděli na trh od 10 do 19 hodin, na program od 13 do 19 hodin.
SANANIM z.ú. působí v oblasti závislostí na nealkoholových drogách. Vzniklo v r.1990 a věnuje se prevenci, léčbě a doléčování. Klientům po léčbě pomáhá s resocializací a reintegrací do společnosti, což je základním předpokladem udržení abstinence od drog i do budoucna.
Josef Šedivý, tel: 602311799