Lenka Orgoníková "> Umíte vést děti ke kulturnímu povědomí, toleranci a vzájemnému respektování? - Ekolist.cz

reintegra: Umíte vést děti ke kulturnímu povědomí, toleranci a vzájemnému respektování?

19. října 2012 | reintegra
Autor: Lenka Orgoníková, tel: 554618000
Krnovská nezisková organizace Reintegra připravila pro pedagogické pracovníky tréninkový kurz s názvem Rasová diskriminace ve školní a mimoškolní výuce. Tréninkový kurz je určen pracovníkům škol a školských zařízení, pracovníkům organizací působících v oblasti vzdělávání dětí a mládeže a lidem, kteří pracují s dětmi v rámci volného času a zájmového vzdělávání.

Cílem tréninkového kurzu je seznámit účastníky s multikulturní výchovou, s pojmem rasismus, xenofobie a rasová diskriminace. Účastníci se v průběhu tréninku naučí, jak mohou ve školách předcházet konfliktům, a jak děti vést k toleranci různých kulturních a rasových odlišností. Tréninkový kurz se uskuteční ve dnech 26. – 27. října 2012 v Malé Morávce.

Kurz je realizován díky podpoře projektu, který je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR v rámci OP VK, s názvem „Výchovou k toleranci – podpora multikulturní výchovy dětí a žáků na Krnovsku a Bruntálsku jako vzdělávacího nástroje směřujícího k prevenci rasismu a xenofobie“.

V případě zájmu o bližší informace se můžete obrátit na paní Lenku Orgoníkovou (telefon: 554 618 000 nebo email: orgonikova@reintegra.cz).