Martin Crha "> Vinohrady rozhýbe fotbal a roztančí africké rytmy - Ekolist.cz

INEX-SDA: Vinohrady rozhýbe fotbal a roztančí africké rytmy

1. června 2010 | INEX-SDA
Autor: Martin Crha, tel: 775 365 811
Sport: V průběhu odpoledne se návštěvníci budou moci seznámit s týmem mladých talentovaných fotbalistů organizace MYSA (Mathare Youth Sport Association), která působí v jednom z největších slumů na světě, v keňském Mathare. Organizace se snaží prostřednictvím sportu motivovat a vzdělávat děti a mladé lidi. Tým MYSA sehraje exhibiční zápasy například s týmem Bohemians 1905, týmem kampaně Česko proti chudobě a dalšími týmy. Kultura: Sportovní klání bude doprovázet kulturní program, který bude moderovat zakladatelka nadačního fondu Asante Kenya, Lejla Abbasová. Vystoupí v něm tanečník Yemi a jeho taneční skupina z Dance Academy of Prague, dále africká kapela Kititi (Kongo, Gambie, ČR) soubor bubeníků a tanečníků Njachas (Senegal, Gambie, Guinea), DJ Black Jesus a DJ Afrikatu. Další program: Připraven bude doprovodný program pro děti, workshopy, prodej afrických výrobků, módní přehlídka afroúčesů, africká kuchyně, výstava fotografií a další. O projektu Fotbal pro rozvoj Pátý ročník projektu „Fotbal pro rozvoj“, který spojuje rozvojové vzdělávání a sport, proběhne v červnu ve čtyřech regionech České republiky. Keňský mládežnický tým z Nairobi během třítýdenního pobytu navštíví Mostecko, Olomoucko, Prahu a Poličku, kde odehraje řadu exhibičních zápasů, seznámí veřejnost s životem v chudinské čtvrti a zúčastní se kulturních akcí a vzdělávacích seminářů se středoškoláky. Patronem projektu je letošní vítěz Evropského fotbalového poháru, obránce Atlético Madrid, Tomáš Ujfaluši. Více informací o projektu najdete na www.fotbalprorozvoj.cz
Martin Crha, tel: 775 365 811