Ivana Holubcová "> Začínáme sedmičku - Ekolist.cz

Asociace Entente Florale CZ - Souznění, o.s.: Začínáme sedmičku

15. června 2015 | Asociace Entente Florale CZ - Souznění, o.s.
Autor: Ivana Holubcová, tel: 724 161 081
Je začátek června a to je již měsíc od slavnostního zahájení 7. ročníku národní putovní výstavy „Má vlast cestami proměn.“
Sedmička je obecně pokládaná za šťastné číslo a my říkáme „ano, je to pravda.“ Čísla jsou krásným a přesným vyjádřením tam, kde se nedostává slov. Jsme stále plni emocí a pozitivních dojmů a nemáme kolem sebe básníka. Takže nově a zcela aktuálně 7. ročník národní putovní výstavy „Má vlast cestami proměn“ řečí čísel:

1.500 – přibližně tolik návštěvníků bylo osobně přítomno na slavnostním zahájení 9. května na Vyšehradě. Tento počet je zatím nejvyšší od doby založení projektu!
5 – tolik hudebních uskupení se vystřídalo 9. května na Vyšehradě na hlavním pódiu u Starého Purkrabství (z toho 2 v chrámu sv. Petra a Pavla)
3 – poprvé se při organizování akce spojily všechny vyšehradské instituce: Národní kulturní památka Vyšehrad, Královská kolegiátní kapitula sv. Petra a Pavla a Jedličkův ústav a škola
99 – tolik nových proměn je letos představeno na výstavních panelech
11 - tolik krajů aktivně spolupracuje na letošním 7. ročníku
15 – už jen do 15. června mají zájemci možnost vidět celou výstavu pohromadě. Po 15. červnu se výstava rozdělí do 3 samostatných kolekci a vydá se na svou vlastní pouť po vlastech českých a moravských. Jedna z kolekcí bude v průběhu roku hostovat např. v Senátu, na Ministerstvu kultury v budově Karlovy univerzity a na dalších zajímavých místech. Pražané a návštěvníci Prahy, nenechte si ujít jedinečnou možnost a zavítejte na Vyšehrad včas.
3 – letošní premiéra: zcela nově je v rámci „pobytu“ všech výstavních panelů na Vyšehradě připraven odborný doprovodný program. Jedná se o 3 velmi zajímavé semináře s předními českými odborníky na danou problematiku. 21. 5. „Památné stromy“, 8. 6. „Historické zahrady“ a nakonec 15. 6. „Svatobor a vyšehradský hřbitov.“
1 – úplná novinka: vždy 1x měsíčně můžete poslouchat v Českém rozhlase Regiony zajímavé reportáže o třech proměnách. Pořad „Česko – země neznámá“ a „Má vlast cestami proměn“ vždy první pátek v měsíci od 12 do 13 hodin. V pátek 5. června byly představeny tyto 3 vydařené proměny: Bělá nad Radbuzou, Úsilné a Jeseník. http://www.rozhlas.cz/kraje/cesko
Hlasování o nejkrásnější proměně roku 2015 – už teď můžete hlasovat na webu projektu a vybrat tak jednoduše podle vás nejpovedenější z letošních 99 proměn. http://www.cestamipromen.cz/hlasovani
www.cestamipromen.cz
Ivana Holubcová, PR podpora projektu Praha 15. června 2015