Kateřina Mlynářová "> Zahájení kampaně Fotbalu pro rozvoj se zúčastní neziskové organizace i Tomáš Ujfaluši - Ekolist.cz

INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Zahájení kampaně Fotbalu pro rozvoj se zúčastní neziskové organizace i Tomáš Ujfaluši

14. června 2016 | INEX - Sdružení dobrovolných aktivit
Autor: Kateřina Mlynářová , tel: 774204140
Celorepubliková kampaň Fotbal pro rozvoj bude zahájena tuto sobotu v pražských Kobylisích. Na exhibičním turnaji se utkají neziskové organizace i politici, na tiskové konferenci představí projekt jeho patron a bývalý reprezentant Tomáš Ujfaluši.

"Už dvanáctým rokem jen nemluvíme o rozvoji, ale kopeme za něj," říká o projektu jeho hlavní koordinátor Štěpán Kyncl.

Projekt má za cíl nenásilnou formou komunikovat myšlenky respektu, komunikace a tolerance ve společnosti. “V praxi to vypadá tak, že speciální tým složený z dobrovolníků z ČR a z keňské organizace MYSA (Mathare Youth Sports Association) během své putovní tour prezentuje místním dětem myšlenky fair play, a to prostřednictvím modelu F3 fotbalu i doprovodných workshopů”. Tento koncept s unikátními pravidly vnáší do zápasů vzdělávací rozměr“ vysvětluje Štěpán Kyncl. Jednotlivá pravidla i fotbalové situace se snažíme s dětmi přenášt i mimo hřiště – do kontextu jejich běžných každodenních životů.”

Na oficiálním zahájení v Selesiánském středisku mládeže v pražských Kobylisícch 18.6.proběhne kromě dopoledního turnaje mládeže také odpolední exhibiční turnaj, ve kterém se utkají týmy neziskových organizací jako Amnesty International, České rozvojové agentury, keňské MYSA, INEX-SDA či tým mladých členů TOP 09. Následuje Ústecký kraj s městečkem Nepomyšl. 1.července projekt zavítá do Plzně, odkud se přesune na hrad Hartenberg a do Chebu. Svou tour zakončí 15. června v Ostravě, v rámci místního Festivalu v ulicích -

V každém městě, kde se tour Fotbalu pro rozvoj zastaví, budou probíhat workshopy, semináře, nebo hudební koncerty a samozřejmě fotbalové zápasy v duchu fair play pro místní mládež. “Přesný program budeme společně s místními partnery aktualizovat na facebookových událostech i na stránkách fotbalprorozvoj.org” říká PR koordinátorka projektu Kateřina Mlynářová.

I letos je hlavním partnerem projektu bývalý kapitán fotbalové reprezentace, Tomáš Ujfaluši. Do projektu se každoročně zapojí i řada dalších zajímavých, nejen fotbalových, osobností jako je například David Rozehnal či Costa Nhajmonesu. Na projektu spolupracujeme spolupracuje se svým africkým partnerem MYSA a s řadou místních regionálních partnerů, kteří se zabývají vzděláváním dětí a mládeže ze sociálně slabšího prostředí.

TZ na webu zde: http://www.fotbalprorozvoj.org/novinky.asp?ix=45. Na požádání poskytnu fotografie a pozvánku na sobotní akci (formou letáčku) či další informace.