Kateřina Čadilová "> Značku ŠUMAVA originální produkt(R) získala další 4 ubytovací zařízení - Ekolist.cz

Asociace regionálních značek, o.s.: Značku ŠUMAVA originální produkt(R) získala další 4 ubytovací zařízení

13. května 2010 | Asociace regionálních značek, o.s.
Autor: Kateřina Čadilová , tel: 724 863 604, 224 222 843
Certifikační komise posuzovala ve Stachách další uchazeče o ochrannou známku ŠUMAVA originální produkt(R). O tom, že proces certifikace není jednoduchý, svědčí skutečnost, že z osmi zájemců tentokrát uspěla jen polovina.

Komise, kterou svolává regionální koordinátor značky ŠUMAVA originální produkt(R) - Regionální rozvojová agentura Šumava, o.p.s. - posuzuje základní kritéria týkající se kvality a šíře nabízených služeb a ekologické šetrnosti ubytovacího zařízení. Zvlášť se hodnotí vztah k místním tradicím a další případné výjimečné charakteristiky nabízených služeb.

Certifikace služeb navázala na úspěšně probíhající certifikaci řemeslných výrobků a zemědělských a přírodních produktů, které letos na Šumavě oslaví již 5. výročí a Šumava se může pochlubit 70 produkty s vlastní ochrannou známkou. Značení ubytovacích a stravovacích služeb funguje od počátku roku 2008 a zatím bylo uděleno 18 certifikátů. Nyní přibudou čtyři nově certifikovaná zařízení, zatímco dvěma zájemcům bude sděleno doporučení, kam zaměřit další úsilí, aby se také oni mohli úspěšně ucházet o značku v některém z dalších kol.

Nově značku získala tato ubytovací zařízení:

Penzion Mechovský Dvorec, Srní - Mechov
www.sumava-penzion-srni.cz
Penzion s 18 lůžky s celoročním provozem a možností stravování, dále k dispozici úschovna kol a lyží, internet, wifi zdarma, bar, ohniště a gril.

Apartmány Eva, Srní
www.sumava.net/apartmanyeva
2 apartmány a jeden dvoulůžkový pokoj v podkroví rodinného domu se samostatným vstupem. Celoroční provoz bez stravování, apartmány jsou vybaveny vlastní kuchyňkou.

Penzion u Horejšů, Zadov
www.sumava-zadov.cz
Penzion rodinného typu, devět dvou až čtyřlůžkových pokojů se sociálním zařízením, televizí a ledničkou s celoročním provozem. Hostům je k dispozici bowling, restaurace, obchod se smíšeným zbožím, lyžařská škola s hlídáním dětí, půjčovna a servis sportovních potřeb, informační středisko.

Hotel Kašperk, Kašperské Hory
www.hotelkasperk.cz
Relaxační hotel s 24 luxusními pokoji s nadstandardní nabídkou pro hosty, restaurace se šumavskými specialitami. Objekt po celkové rekonstrukci ukončené v roce 2008.

ŠUMAVA originální produkt(R) je jednou z 12 značek sdružených v rámci Asociace regionálních značek. Systém regionálního značení, který je založený na jednotných certifikačních pravidlech a charakteristickém vizuálním stylu v současnosti pokrývá již více než třetinu území České republiky a díky spolupráci některých regionálních koordinátorů s partnery na druhé straně hranice přesahuje již i na Slovensko, do Polska a Německa. Nejnověji se k regionálnímu značení připojil region Českosaské Švýcarsko, kde proběhne první certifikační komise 17. června. Na Šumavě je nejbližší zasedání certifikační komise pro výrobky plánováno na září 2010.

V květnu vyjde 8. číslo novin Doma na Šumavě s letní tématikou. Noviny budou k dostání u certifikovaných výrobců, v certifikovaných obchodech, informačních centrech na Šumavě nebo elektronicky na webových stránkách.

Více informací na www.domaci-vyrobky.cz, www.regionalni-znacky.cz a www.arz.cz.

Regionální koordinátor značky ŠUMAVA originální produkt(R):
Regionální rozvojová agentura Šumava, o.p.s.
Kateřina Vlášková
384 73 Stachy 422