https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ceske-zoo-poslou-pomoc-chovatelskym-zarizenim-na-ukrajine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

České zoo pošlou pomoc chovatelským zařízením na Ukrajině

4.3.2022 09:30 | PRAHA (ČTK)
Zoo v Kyjevě.
Zoo v Kyjevě.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zoo Praha připravuje zásilku krmiva, veterinárních potřeb a dalšího materiálu pro chovatelská zařízení na Ukrajině. Její ředitel Miroslav Bobek ČTK řekl, že pomoc bude financována ze sbírky, kterou trojská zoo spolu s Unií českých a slovenských zoologických zahrad pro tento účel vypsala. Náklad nejprve poputuje do centra pomoci v polské Lodži a poté do ukrajinského Lvova, odkud zamíří do jednotlivých zařízení.
 

Bobek řekl, že zoo původně očekávala, že pomoc chovatelským zařízením začne organizovat později, ale situace se ukázala vážnou už teď. "Jak se ukazuje, tak zejména menší chovatelská zařízení na Ukrajině se dostávají do velkých potíží," řekl. Z Troji proto vyrazí náklad pomoci spolu se dvěma zaměstnanci, kteří budou na místě pomáhat s logistikou. Zoo také pošle přímou finanční pomoc Ekoparku Feldman, který se nachází u Charkova.

Sbírka s názvem "Pomáháme jim přežít", na kterou mohu lidé posílat peníze na pomoc ukrajinským zoo, má číslo účtu 43-6804660247/0100, do zprávy pro příjemce je třeba uvést "Ukrajina". Pražská zoologická zahrada také kvůli ruské agresi vůči Ukrajině pozastavila členství v Euroasijské regionální asociaci zoo a akvárií (EARAZA). V Moskvě sídlící organizace funguje jako sdružení zařízení tohoto typu z někdejšího východního bloku.

Zoologická zahrada v pražské Troji je příspěvkovou organizací hlavního města. Loni ji navštívilo 962.987 návštěvníků, zhruba o 110 000 víc než v roce 2020. Zahrada je členem Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA).


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist