https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fiala-zeman-poveri-jurecku-rizenim-ministerstva-zivotniho-prostredi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fiala: Zeman pověří Jurečku řízením ministerstva životního prostředí

27.10.2022 12:41 | PRAHA (ČTK)
Budova ministerstva životního prostředí v Praze.
Budova ministerstva životního prostředí v Praze.
Prezident Miloš Zeman souhlasí s tím, že pověří předsedu lidovců a místopředsedu vlády Mariana Jurečku řízením ministerstva životního prostředí. Premiér Petr Fiala (ODS) to řekl po jednání s prezidentem v Lánech. Jurečka by měl funkci zastávat, dokud se nevyjasní situace kolem lidoveckého kandidáta na ministra Petra Hladíka.
reklama

 

Hladík musí vysvětlovat své zapojení do privatizace domů v Brně, kterou vyšetřuje policie. Obviněn není. Funkci opouští ministryně Anna Hubáčková (KDU-ČSL), která avizovala ke konci měsíce rezignaci ze zdravotních důvodů.

Fiala řekl, že prezidentovi navrhne pověření Jurečky řízením v příštích dnech. Očekává, že místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Jurečka bude funkci zastávat několik týdnů, než se definitivně vyjasní situace kolem Hladíkova vyšetřování. Prezident podle premiéra s navrženým řešením souhlasí a považuje ho za správné. Fiala zopakoval, že pověření řízením ministerstva v řádu týdnů považuje za únosné. Nebylo podle něj z objektivních zdravotních důvodů možné, aby ve funkci pokračovala Hubáčková, i když by to považoval za nejsnazší řešení.

Hladík se měl se Zemanem setkat minulý týden, schůzku ale Hrad zrušil. Policisté mimo jiné zasahovali i v Hladíkově kanceláři na brněnském magistrátu, kde končil jako náměstek primátorky. Hladík novinářům řekl, že se na privatizaci nijak neobohatil. KDU-ČSL mu vyjádřila podporu a na jeho nominaci trvá.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist