https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jablonecka-ulice-v-aleji-prijde-kvuli-rekonstrukci-o-stromoradi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jablonecká ulice V Aleji přijde kvůli rekonstrukci o stromořadí

11.2.2020 00:16 | JABLONEC N.N. (ČTK)
Ulice V Aleji v Jablonci nad Nisou přijde kvůli rekonstrukci o lipové stromořadí.
Ulice V Aleji v Jablonci nad Nisou přijde kvůli rekonstrukci o lipové stromořadí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | www.mestojablonec.cz
Ulice V Aleji v Jablonci nad Nisou přijde kvůli rekonstrukci o lipové stromořadí. Většina stromů je z dendrologického pohledu dožilá a neperspektivní a některé jsou v místech plánovaných parkovacích stání. Staré stromy náhradí javory a muchovníky, řekl minulý pátek primátorův náměstek pro rozvoj Petr Roubíček (ODS). Projekt, který město přijde na 19,4 milionu korun bez DPH, počítá i s obnovou kanalizací a vodovodů.
 

Práce v ulici začnou v pondělí 17. února prvními uzavírkami, hotovo má být koncem října příštího roku. "Akce zahrnuje rekonstrukci místní komunikace i chodníků, výstavbu parkovacích stání, úpravu křižovatek, úpravu a napojení uličních vpustí, výměnu veřejného osvětlení včetně zemních kabelů v ulici V Aleji a úpravu zeleně," popsal rozsah prací Roubíček. Počítá se i s opravou opěrné zdi chodníku. Náhradní výsadba nové aleje by podle něj měla být hotová příští rok na podzim.

Od 17. února začne rekonstrukce kanalizace a vodovodu, která je rozdělena do dvou etap, a místní se musí připravit na komplikace. První etapa si vyžádá uzavírku části ulice od křižovatky s Pivovarskou ulicí po Pražskou, skončit má do konce dubna. "Druhá etapa rekonstrukce kanalizace a vodovodu si vyžádá uzavírku dolní části od Pražské po Souběžnou. Předpokládáme, že potrvá od dubna do konce července," doplnil Luboš Kousal z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Samotná rekonstrukce ulice V Aleji, od Souběžné ulice po Pivovarskou, má začít 1. dubna a podle harmonogramu má být hotova do konce října. "V tomto období bude tato část ulice V Aleji uzavřená," řekl Kousal. Pokud to počasí dovolí, budou práce pokračovat i v listopadu. "Druhá etapa rekonstrukce ulice má příští rok pokračovat od místa, kde letos stavba skončí. Předpoklad dokončení druhé etapy je do konce října příštího roku. Pak přijde na řadu výsadba náhradní zeleně," dodal.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Katka Pazderů

Katka Pazderů

11.2.2020 05:25
Tak spočítejte ty stromy, a vysaďte místo nich dvojnásobně jiných.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist