https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihoceska-univerzity-otevira-doktorsky-program-zemedelstvi-a-technologie-4.0
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeská univerzity otevírá doktorský program Zemědělství a technologie 4.0

17.2.2024 00:33 (ČTK)
Absolventi budou připraveni na působení v oblasti informačních technologií a automatizaci v zemědělství.
Absolventi budou připraveni na působení v oblasti informačních technologií a automatizaci v zemědělství.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Fakulta zemědělská a technologická Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích otevírá nový doktorský studijní program Zemědělství a technologie 4.0. Jde o první studijní program tohoto druhu v republice. Fakulta tím reaguje na současné trendy v zemědělství a potravinářství, které jsou stále více ovlivňovány moderními technologiemi a automatizací, informoval vedoucí marketingového oddělení školy Zbyněk Havelka.
 

"Tento program klade důraz na získání hlubokých a systematických znalostí a dovedností v oblasti využití moderních výpočetních metod, jako jsou metody umělé inteligence, elektroniky a automatizace, počítačové simulace a využití experimentálních dat pro inovativní technická řešení," uvedl Havelka.

Uchazeč musí mít vystudovaný magisterský obor podobný programu. Součástí přijímacího řízení je i téma dizertační práce, kterému se chce student věnovat. Přijímací komise pak posoudí předpoklady uchazeče pro samostatnou vědeckou a výzkumnou činnost. Program je vypsán pro příští akademický rok.

Absolventi budou připraveni na působení v oblasti informačních technologií a automatizaci v zemědělství. "Jedná se například o polo či plně automatizované technologické systémy pro řízení podniku, dojicí roboty, autonomní systémy navádění zemědělských strojů, autonomní roboty pro rostlinnou výrobu, nové technologie pro potravinářský průmysl nebo moderní technologie k optimalizaci využití zdrojů a zlepšení výnosů v precizním zemědělství," uvedl Havelka.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

17.2.2024 09:10
ono spíš hrozí ztráta té NEumělé inteligence.
Čili praktická demence.
Pokrok ve vytváření mentálních deformací u někoho zkrátka přetrvává ba se na to snad i těší.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist