https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klimaticky-akceleracni-program-climate-challenge-jde-do-finale.a-rovnou-startuje-rocnik-novy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klimatický akcelerační program Climate Challenge jde do finále. A rovnou startuje ročník nový

19.11.2020 13:21 | PRAHA (Ekolist.cz)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Vagner / Impact Hub
Druhý ročník akceleračního programu Climate Challenge, za kterým stojí Impact Hub, jde do finále. To proběhne 25. listopadu. Prezentační show nabitá eko projekty, které mají ambice měnit svět, představí 6 finalistů, kteří v rámci programu tvrdě pracovali a předvedou, kam se posunuli. Zároveň startuje nový ročník, enviromentálně zaměřené projekty z celé České i Slovenské republiky se mohou hlásit do 9. 12. 2020.
 

V čem spočívá zmiňovaná akcelerace? Všechny vybrané projekty z Česka i Slovenska věnující se příčinám či dopadům klimatické změny, environmentálním tématům nebo oblasti cirkulární ekonomiky získají od organizátorů komplexní podporu. Individuální mentoring provází po celou dobu akcelerace také tematické workshopy (na téma právo, marketing, finance a účetnictví a další). Zároveň se projekty zúčastní mastermind setkání, ve kterých získají know-how ostatních účastníků a podělí se o své zkušenosti a kontakty. Připraví se také na setkání s případnými investory a korporátními partnery programu, jako jsou Veolia, Coca-Cola Foundation, Heineken, Nestlé a Institut cirkulární ekonomiky.

Pro nové účastníky můžou být motivací úspěšné projekty předešlých ročníků. Digitální odpadové tržiště CYRKL získalo díky Climate Challenge investici ve výši pěti milionů korun od nadačního fondu Tilia Impact Ventures. “Climate Challenge je díky individuálnímu přístupu vhodná pro všechny typy společností. Pro některé to může být momentem prvotní akcelerace, pro jiné časem, kdy se mohou zlepšit v oblastech, ve kterých nejsou zatím silní. Rozhodně doporučuji a jsem rád, že v Česku tento program máme,” říká Cyril Klepek z Cyrklu. Eko platforma pro mateřství EBUU nebo šetrná reklamní agentura Green Cat získaly díky akceleraci odvahu a dostatek znalostí pro zahájení úspěšných crowdfundingových kampaní. Výrazným benefitem je i mediální pozornost, která se dostane úspěšným projektům.

Do finále druhého ročníku se dostalo těchto šest projektů:

Česká veganská společnost - nezisková organizace usilující o svět, kde si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i planetu.
Fakta o klimatu - shromaždiště dat pro veřejnost, učitele i novináře. Data o klimatu, klimatické změně, která poskytují vědecké instituce (ČHMÚ, NASA, Eurostat a jiné), grafy a infografiky pro další použití.
Lavaris - výzkum v oblasti využití druhotných surovin v podobě aktivního gumového, kamenného a betonového prachu. Vývoj a produkce recyklačních linek s vysokorychlostními mlýny, přeměna odpadních látek na cennou druhotnou surovinu.
plant.id Sky - rozeznání a lokalizace plevele na polích, přesné určení potřeby pesticidů a hnojiv. Snížení vypouštěných látek mající negativní vliv na biodiverzitu.
Přežití a rozkvět Ekoškoly - vzdělávací programy a materiály pro učitele a rodiče, které vedou děti k zodpovědnosti vůči životnímu prostředí
zajímej.se - informační portál o cirkulární ekonomice


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

19.11.2020 17:15
3x platforma pro vymývání mozků
1x exhibice
2x jakž takž, alespoň podle popisu
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

19.11.2020 19:42 Reaguje na Vladimír Hošek
Vzal jste mně to z klávesnice, jen tu exhibici bych dal na první místo.
Odpovědět

Viktor Šedivý

19.11.2020 20:03
Užitečná informace - kdybych někde padl na "Tilia Impact Ventures", tak už vím, že je to parta co má tolik zbytečných peněz, že je ochotná platit za každý blábol o který zakopne.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist