https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-ve-valasskem-mezirici-mohou-zaplatit-za-odpad-a-psy-do-konce-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé ve Valašském Meziříčí mohou zaplatit za odpad a psy do konce roku

3.4.2020 00:11 | VAL. MEZIŘÍČÍ (ČTK)
Obyvatelé Valašského Meziříčí budou mít více času na úhradu poplatku za odpad a psy. / Ilustrační foto
Obyvatelé Valašského Meziříčí budou mít více času na úhradu poplatku za odpad a psy. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Obyvatelé Valašského Meziříčí na Vsetínsku budou moci vzhledem k trvání nouzového stavu uhradit poplatek za komunální odpad a psy až do konce roku. Ve středu to v tiskové zprávě sdělil mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš.
 

Původní termín pro úhradu poplatku za komunální odpad byl stanoven na 30. června. "Nově bude možné poplatek uhradit až do 31. prosince 2020, a to bez jeho navýšení. Sazba poplatku 490 Kč za tento kalendářní rok a jednoho poplatníka se nemění," uvedl vedoucí oddělení místních poplatků Libor Petřek. Poplatek ze psů měli lidé původně uhradit do 30. dubna.

Poplatky lze uhradit v hotovosti i bezhotovostním převodem. "Prodloužení splatnosti však více zaznamenají ti, kteří jsou zvyklí platit zmíněné poplatky hotově na pokladnách městského úřadu," uvedl Petřek. Smyslem opatření je podle něj také to, aby lidé chodili na úřad vyřizovat jen nejnutnější záležitosti.

Podobná opatření zavedla také jiná města ve Zlínském kraji. Například v krajském Zlíně mohou lidé zaplatit poplatek za svoz odpadů a chov psů až do 15. června. Měli by co nejvíce využít bezhotovostní úhradu poplatků. Lidé žijící v městských bytech ve Zlíně budou moci zaplatit nájem později, pokud by měli s platbou problémy vzhledem k opatřením souvisejícím šířením nového typu koronaviru. Odložit budou moci dubnovou a květnovou platbu. Týká se to také nájmu v nebytových prostorách.

Slavičín na Zlínsku chce pomoci drobným živnostníkům. "Naši živnostníci jsou pro nás velmi důležití. Proto s okamžitou platností odkládáme splatnost poplatků spojených s nájmy o šedesát dní. Zároveň chystáme odpuštění nájmů za problémy způsobenými epidemií koronaviru a opatřeními vlády. Předpokládáme, že pro odpuštění nájmů za dobu trvání vládních omezení se podá jednoduchá žádost," uvedl starosta Tomáš Chmela (nez.).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist