https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/moravskoslezsky-kraj-prispeje-16-obcim-na-projekty-spojene-s-vodou?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Moravskoslezský kraj přispěje 16 obcím na projekty spojené s vodou

12.3.2023 00:18 | OSTRAVA (ČTK)
Odpadní voda
Odpadní voda
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Moravskoslezský kraj přispěje 16 obcím částkou 32 milionů Kč na projekty spojené s vodou či kanalizačními sítěmi. Krajské peníze pomohou najít optimální způsob odkanalizování obcí, čištění splaškových vod nebo hospodaření se srážkovými vodami. Kraj přispěje i na samotnou výstavbu vodovodních a kanalizačních sítí, čistíren a vodárenských objektů. ČTK to řekla mluvčí hejtmanství Nikola Birklenová.
reklama

 

"Se změnou klimatu se stal boj se suchem velkým tématem, které není na místě přehlížet. Proto kraj podpoří více než dvěma miliony korun sedm obcí, které připravují projekty na optimalizaci odkanalizování, čištění splaškových vod a zefektivnění hospodaření se srážkovými vodami," uvedla radní Zdenka Němečková Crkvenjaš (ODS). Dodala, že dalších 30 milionů korun rozdělí hejtmanství na samotné výstavby kanalizací, čistíren odpadních vod, vodovodních sítí a vodárenských objektů.

Dvoumiliónový příspěvek na přípravu studií získaly obce Mankovice, Sedliště, Světlá Hora, Odry, Klokočov a Horní Lhota i Dolní Lhota. Dalších devět obcí pak dostane peníze na realizaci vodohospodářských staveb. Trojanovice na Novojičínsku vybudují zásobování vodou, vodovod si prodlouží Dolní Tošanovice, na vrtanou studnu kraj přispěje Hrčavě, obci Brumovice přispěje na čistírnu odpadních vod. V Petřvaldu budou rozšiřovat stokovou kanalizační síť, dotaci na drobnou vodohospodářskou akci pak ještě získaly obce Lichnov, Milíkov, Doubrava a Dobratice.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist