https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nekula-do-vyberoveho-rizeni-na-sefa-lesu-cr-se-prihlasilo-21-zajemcu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nekula: Do výběrového řízení na šéfa Lesů ČR se přihlásilo 21 zájemců

12.8.2022 00:16 | PRAHA (ČTK)
Přípravné porosty jeřábu s podsadbou buku
Přípravné porosty jeřábu s podsadbou buku
Foto | Robert Polách / Lesy ČR
Do výběrového řízení na generálního ředitele státního podniku Lesy ČR se přihlásilo 21 zájemců. Na twitteru to uvedl ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). Výběrové řízení má na starosti pražská personální agentura Constellation, v červenci o tom informovaly Hospodářské noviny. Ministerstvo ji oslovilo poté, co Nekula do čela podniku nevybral žádného ze dvou kandidátů, které mu doporučila ministerstvem sestavená výběrová komise. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi.
 

"Jsem rád, že transparentní výběrové řízení zaujalo, číslo mne příjemně překvapilo," napsal Nekula. Podle dřívějších informací médií generálního ředitele podniku nevybral mezi bývalým generálním ředitelem Lesů ČR Danielem Szórádem a Václavem Lidickým, který na ministerstvu působí jako ředitel odboru a byl v minulosti výrobně-technickým ředitelem Lesů ČR.

Kandidáti projdou několika koly výběru, čekají je pohovory nebo testování u odborníků na manažerskou psychologii. Výběrovou komisi tvoří zástupci ministerstva, akademické sféry, manažeři se zkušenostmi z řízení velkých společností a psychologové. Ve finále by měli mluvit se zhruba třemi až pěti kandidáty a sestaví pořadí, které pak v první polovině čtvrtého čtvrtletí předají ministerstvu zemědělství.

Do prvního kola výběrového řízení se počátkem letoška přihlásilo pět zájemců o vedení Lesů ČR. Po nezdaru ministerstvo uvedlo, že vyhlásí nové výběrové řízení. Podnik zatím dál vede Jiří Groda z Lesní správy Vítkov na Opavsku. Řízením podniku byl pověřen loni v prosinci poté, co Marián Jurečka (KDU-ČSL), který ministerstvo zemědělství dočasně vedl, odvolal posledního šéfa firmy Josefa Vojáčka.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

kk

karel krasensky

12.8.2022 11:02
Generalním ředitelem LČR by se měl stát expert na lesy hnutí Duha pán Jaromír Bláha.O jeho fundovaností svědčí to,že na tři pokusy bezchybně rozeznal dva druhy dubu.Letní a zimní.
Odpovědět
MV

Milan Vítkovič

12.8.2022 17:20
Mě by zajímalo, jestli složení uchazečů odpovídá rasovým předpisům EU?
Odpovědět
radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

13.8.2022 08:18
no to jsem zvědavý jakéhože ogara, vyberou. co stojí taková odborná činnost komise, na kolik si cca příjdou jednotliví členové ?
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

14.8.2022 08:54
Ředitel je už předem jasný a ten zbytek je stafáš pro veřejnost.
Toto není odborná funkce, ale trafika pro loajálního ouřadu.
Pozměněné heslo zní: "Kdo nejde s námi, tak s námi nerýžuje".
Odpovědět
JS

Jarek Schindler

19.8.2022 11:46 Reaguje na Břetislav Machaček
"Ředitel je předem jasný". Opravdu? Můžete se podělit o to jméno a říci který.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist