https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-poskytne-sedm-milionu-prazske-zoo-na-ochranu-biodiverzity
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha poskytne sedm milionů pražské zoo na ochranu biodiverzity

25.7.2023 01:01 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Miroslav Bobek / Zoo Praha
Pražský magistrát poskytne Zoo Praha zhruba sedm milionů korun na takzvané in-situ projekty, tedy projekty na záchranu ohrožených druhů zvířat ve volné přírodě. Rozhodli o tom pražští radní na včerejším jednání. Peníze půjdou z projektu s názvem pětikoruna ze vstupu, ve kterém má být poskytnuto z každého vstupu do pražské zoo pět korun právě na ochranu biodiverzity. Finanční prostředky dá zoo například na projekty jako návrat divokých koní do východního Mongolska nebo na toulavý autobus v Kamerunu.
 

Zoo poskytne například 1,65 milionu Kč na projekt návratu divokých koní do východního Mongolska, kde je cílem rozšíření návratu koní Převalského do dalších oblastí jejich historického výskytu do Údolí klášterů ve východním Mongolsku. Na naučný program Toulavý autobus má putovat 1,3 milionu korun, což by mělo zlepšit přístup mladé generace k ochraně přírody a ohrožených druhů, zejména goril, a přispět k ochraně přírody v Kamerunu v biosférické rezervaci Dja. Zhruba 1,42 milionu Kč má pak být na podporu biosférické rezervace Dja na ochranu kriticky ohrožených druhů živočichů, jako jsou gorily nížinné, luskouni či sloni pralesní.

Peníze poputují také mimo jiné na podporu přírodní rezervace Ngoyla v Kamerunu, ochranu gaviála indického v Indii, bažanta Edwardsova ve Vietnamu, supa mrchožravého na Balkáně nebo morčáka paranského v Brazílii.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

25.7.2023 21:38
Dobrý!, jen mě udivuje, že mezi adepty na podporu není žádný z Čech. A že jich není málo...
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist