https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ski-bike-spicak-zahaji-letni-sezonu-otevre-6.trat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ski&Bike Špičák zahájí letní sezonu, otevře 6. trať

6.5.2023 00:10 | JANOV (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Šumavský sportovní areál Ski&Bike Špičák, který zahajuje v sobotu letní sezonu, nabídne bikerům na horských kolech šest tratí s celkovou délkou osm kilometrů. Nová 1,5kilometrová trasa má nízkou obtížnost a je vhodná hlavně pro začátečníky a rodiny s dětmi. Do úpravy bikeparku na sjezdovkách dal největší horský areál v Plzeňském kraji několik milionů korun. V sobotu 6. května se přímo u nástupu na lanovku otevře nová horská restaurace U lanovky pro 250 hostů včetně venkovní terasy, řekl ČTK ředitel areálu Vladimír Kasík.
 

Provozní doba lanové dráhy bude od 6. až 31. května od 10:00 do 16:00. "Až do půlky června se musí areál podřídit ochraně zdejší přírody. Může mít tak pro veřejnost otevřeno jen o víkendech a státních svátcích," řekl mluvčí. Každodenní letní provoz pak potrvá jako každoročně od 15. června do 15. září, potom do konce října opět jen o víkendech a svátcích.

Letošní letní sezona začne o šest týdnů dříve než loni. "Úvodní tři dny prodlouženého májového víkendu mohou návštěvníci Ski&Bike Špičák využít lanovku na vrchol Špičáku k rozhledně a zpět. Dále všechny trasy bikeparku včetně půjčovny kol a dalšího vybavení i bikovou školu Gravity academy," řekl mluvčí areálu Karel Samec. Nejdelší ze šesti tratí je Black Friday z vrcholu k lanovce v délce 2300 metrů, závodní Struggle má délku 1100 metrů a vede také z vrcholu k lanovce, Air Stone s 350 metry má vyšší a střední obtížnost a dále je tam nová lehká trať, která se bude během sezony postupně prodlužovat a navazuje na další tratě; kromě začátečníků a rodin s dětmi si ji mohou užít i zkušení cyklisté. Další úseky jsou v lese, přejezdy mezi tratěmi, skoková sekce Jump park a Skill centrum včetně místa pro učení základní dovedností, dodal Samec.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist