https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-podpori-projekty-v-doprave-sazeni-stromu-i-paliativni-peci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj připravil dotace na cyklostezky, opravy silnic, sázení stromů nebo paliativní péči

14.1.2022 02:26 | PRAHA (ČTK)
Hejtmanství v březnu počítá s otevřením čtyř fondů - cyklistické infrastruktury, na podporu výsadby stromů, takzvané homogenizace krajské dopravní infrastruktury a humanitárního fondu pro oblast zdravotnictví.
Hejtmanství v březnu počítá s otevřením čtyř fondů - cyklistické infrastruktury, na podporu výsadby stromů, takzvané homogenizace krajské dopravní infrastruktury a humanitárního fondu pro oblast zdravotnictví.
Středočeský kraj bude i letos vyplácet dotace na výstavbu cyklostezek nebo na opravy silnic po pokládkách inženýrských sítí. Obce budou moci žádat také o příspěvky na výsadbu stromů a připraveny budou i dotace na podporu paliativní a hospicové péče. Celkem chce hejtmanství na tyto účely uvolnit 103 milionů korun. Dotační programy včera projednali krajští radní, schválit je ještě musejí zastupitelé, informoval ČTK mluvčí kraje David Šíma.
 

Hejtmanství v březnu počítá s otevřením čtyř fondů - cyklistické infrastruktury, na podporu výsadby stromů, takzvané homogenizace krajské dopravní infrastruktury a humanitárního fondu pro oblast zdravotnictví. "Obce, města či sdružení si mohou žádat o finanční podporu na zkvalitňování života svých občanů. Nově chceme nabídnout také podporu poskytovatelům paliativní a hospicové péče, protože i lidé na konci svého života si zaslouží co nejlepší péči," uvedla hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Nejvíc peněz, 75 milionů korun, půjde do fondu homogenizace dopravní infrastruktury. Účelem tohoto programu je mimo jiné uvedení silnic do původního stavu po pokládkách inženýrských sítí. Dvacet milionů by mělo být ve fondu cyklistické infrastruktury.

V humanitárním fondu pro zdravotnictví bude šest milionů korun. Žadatelé je mohou využít na aktivity a programy na podporu paliativní a hospicové péče a péče poskytované ve vlastním sociálním prostředí pacientů. Zlepšení životního prostředí je cílem fondu na podporu výsadby stromů, v němž budou dva miliony korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist