https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-trinidadu-a-tobaga-unikla-do-more-ropa-znecistila-cast-plazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Trinidadu a Tobaga unikla do moře ropa, znečistila část pláží

12.2.2024 18:02 | PORT DE SPAIN (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Premiér ostrovního státu Trinidad a Tobago Keith Rowley vyhlásil stav nouze poté, co do moře u souostroví unikla ropa z potopené lodi a znečistila část pláží této turisty vyhledávané destinace. Informovala o tom dnes agentura AP.
 

Vládě se zatím nepodařilo zjistit vlastníka lodi, která se minulý týden převrátila v blízkosti Tobaga. Záchranné týmy se snaží zadržet unikající ropu, ale ta už se dostala na některé z pláží na jihozápadním pobřeží ostrova.

Zatím není jasné, kolik ropy uniklo a kolik jí stále zůstává uvnitř plavidla, které je z větší části pod vodou. Známo není ani to, proč se loď převrátila. Potápěčům se nepodařilo dostat únik ropy pod kontrolu a snaží se přijít na to, jak by mohli zbytek odčerpat.

Tobago je oblíbenou turistickou destinací a oficiální činitelé mají obavy, jak únik ovlivní turistický ruch. Několik zemí už nabídlo pomoc při odklízení následků, dodal premiér, ale s očistou podle něj bude možné začít až poté, co se podaří dostat únik pod kontrolu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

12.2.2024 18:23
Tak treba hovoriť, to budou ropáci nadšeni, ty hnusné OZE takovou krásu nikdy nevytvoří.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist