https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-liberci-se-do-jarniho-uklidu-zapojilo-skoro-1900-lidi-o-500-mene-nez-loni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Liberci se do jarního úklidu zapojilo skoro 1900 lidí

20.5.2023 00:04 | LIBEREC (ČTK)
Sběr odpadků
Sběr odpadků
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Liberci se letos do jarního úklidu města zapojilo 1882 lidí, což je asi o 500 méně než v loňském rekordním roce. Na letošním úklidu se podílely hlavně děti, bylo jich 1462. Celkem dobrovolníci nasbírali 11,5 tuny odpadků, loni to bylo přes 15 tun, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.
 

"Odpadů bylo sice do hmotnosti o čtyři tuny méně, avšak objemově je to podobné. Odpad postupem let mění charakter, už to není jen o klasických černých skládkách, kde jsou pračky, křesla a koberce, ale spíše o lehkém rozlétaném odpadu v podobě sáčků, pet lahví, plechovek a tak dále," dodala Kodymová.

Náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj) za pozitivní považuje, že se nalezlo jen malé množství typických černých skládek. "Klesl také počet nalezených pneumatik. Odpad byl spíše roztroušený ve volném prostoru nebo jen v jednotkách kusů odložen. Zlikvidováno však bylo několik opuštěných ležení od lidí bez domova. Mezi velký problém lze zařadit stále vysoké množství nalezených použitých injekčních stříkaček," dodal.

Podle Kodymové ale přesný počet nalezených injekčních stříkaček neznají, protože ne každá skupina zapojená do úklidu toto hlásí. "Evidujeme minimálně 98 kusů stříkaček, reálné číslo bude však vyšší," dodala mluvčí radnice.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist