https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-brno-nabizi-vstup-ukrajincum-za-symbolickou-korunu-prislo-jich-zatim-150
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Brno nabízí vstup Ukrajincům za symbolickou korunu, přišlo jich zatím 150

10.3.2022 00:51 | BRNO (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Brno
Brněnská zoo nabízí lidem z Ukrajiny vstupné za symbolickou korunu, dosud jich přišlo asi 150. Připravuje i další aktivity, kterými se zapojí do pomoci lidem prchajícím před válkou z Ukrajiny. ČTK to řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková. Na Ukrajinu před dvěma týdny zaútočilo Rusko.
 

Vstup za korunu platí od minulého pátku, a to jak do areálu zoo na Mniší hoře, tak i do virtuální expedice v Radnické ulici v centru Brna. Pro uplatnění slevy stačí ukrajinské doklady totožnosti. "Zoo Brno jako vzdělávací instituce je schopna také připravit jednotlivé mimoškolní aktivity v rámci Klubu dětí a mládeže, který primárně pracuje s ohroženými skupinami dětí. Jsme v kontaktu s koordinační skupinou Magistrátu města Brna a dále připravujeme další aktivity, jak se zapojit do pomoci," uvedla mluvčí.

Zařízení se také už minulý týden přihlásilo k možnosti ubytování rodin s dětmi v bytě, který má v majetku a využívá ho k ubytování zahraničních studentů na stážích v projektu Erasmus.

Rusko napadlo Ukrajinu před dvěma týdny. Boje si vyžádaly mnoho obětí. Ze země prchlo už kolem dvou milionů lidí. Podle odhadu zhruba 150.000 je jich v České republice. Mezi uprchlíky převažují ženy a děti. V celém Česku vznikla kvůli konfliktu na Ukrajině a příchodu uprchlíků asistenční centra, která zajišťují kromě registrace a zdravotních prohlídek příchozích také ubytování, logistiku, humanitární i psychologickou pomoc nebo dopravu. Příliv uprchlíků vyvolal i velkou vlnu solidarity napříč společností - pomáhají neziskové organizace, kraje a města, spolky i jednotlivci. Na finančních sbírkách se vybralo už víc než 1,5 miliardy korun a částka každým dnem roste.

Vstup za symbolickou korunu mají lidé z Ukrajiny i v dalších zoo, například v pražské, zlínské či ostravské. Zoo Brno chová kolem 2250 zvířat zhruba 400 druhů. Loni do ní zavítalo o několik tisíc návštěvníků víc než předloni, téměř 267 000. Ještě o rok dříve - v roce 2019, kdy ČR nebyla zasažena pandemií covidu-19, ji navštívilo zhruba 331 000 lidí. Bylo to nejvíce od roku 1997, odkdy zařízení vede přesnou evidenci prodaných vstupenek.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist