https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-podpori-dotacemi-lamacentrum-na-hadech-a-zachrannou-ptaci-stanici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno podpoří dotacemi Lamacentrum na Hádech a záchrannou ptačí stanici

22.2.2022 11:40 | BRNO (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Brněnští radní chtějí dotacemi v celkové výši 750 000 korun podpořit Lamacentrum Hády a záchrannou stanici Ptačí centrum. Příspěvky ještě musí schválit zastupitelé. V Lamacentru dotace pokryje mzdu lektora environmentální výchovy, v Ptačím centru poslouží na provozní náklady, umožní například nákup krmiva a léků. Uvedl to náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).
 

Pro Lamacentrum Hády plánuje vedení města uvolnit 350 000 korun. Lektoři tam ročně provedou asi 20 000 návštěvníků. Jejich úkolem je příchozí informovat o přírodě v bývalém lomu, jejím ohrožení a způsobech ochrany. Kromě toho představují chovaná zvířata, dohlíží na bezpečnost lidí i lam.

Záchranná stanice Ptačí centrum by mělo stejně jako každý rok dostat 400 000 korun. "Peníze budou využity na běžné provozní náklady, ke kterým patří krmivo, léčiva, chirurgické nástroje a podobně. Společnost by také ráda pořídila umělé kvočny pro odchov mláďat, potřebovala by i vyrobit mobilní kotce a výběhy nebo opravit ty stávající," uvedl Hladík.

Lamacentrum provozuje nezisková organizace Pozemkový spolek Hády. Lamy alpaky chová v areálu od roku 2011, spolu s dalšími zvířaty. Záchranná stanice Ptačí centrum poskytuje péči nalezeným a handicapovaným ptákům v Brně od roku 1991. Cílem je vyléčit zvířata v co nejkratší době a poté je vypustit zpět do jejich přirozeného prostředí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist