https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-cesko-saskem-pohranici-by-mohla-vzniknout-nova-lesni-zazitkova-oblast?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V česko-saském pohraničí by mohla vzniknout nová lesní zážitková oblast

24.9.2022 01:11 | BERLÍN (ČTK)
V příhraničí mezi saskými městy Sebnitz a Neustadt českou Dolní Poustevnou by mohla do roku 2025 vzniknout nová lesní zážitková oblast, která rozšíří turistickou nabídku v regionu národních parků České a Saské Švýcarsko. Včera příslušné memorandum podepsali zástupci trojice měst a také představitelé saské lesní správy a Lesů České republiky. K podpisu, jak uvádí saská lesní správa, byl vybrán les u vrchu Gerstenberg na česko-saské hranici.
reklama

 

"Tímto projektem chceme prověřit, zda je projekt lesní zážitkové oblasti uskutečnitelný," řekl šéf saské lesní správy Utz Hempfling. Poznamenal, že les slouží nejen k rekreaci a turismu, ale plní také přírodní a hospodářské funkce. "Musíme dbát na to, aby les, příroda a lidé zůstali v harmonii," dodal.

Němci a Češi nyní zhodnotí, zda je možný další rozvoj oblasti. Součástí projektu je mimo jiné rozšíření stávajících přeshraničních sportovních a rekreačních nabídek, jako jsou turistické cesty, sjezdovky, naučné a fitness stezky nebo takzvané traily, což jsou vyhrazené cyklistické trasy pro horská kola.

Oblast vyčleněná pro možný turistický rozvoj zahrnuje asi 700 hektarů lesa i volné krajiny, střediskem je saská obec Rugiswalde.


reklama

Aleš Zápotocký
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

24.9.2022 06:57
Ti, kteří jsou unuděný k smrti vlastním životem potřebuji adrenalin, tak ať si daji kafe a nevymyšlí kraviny v přírodě.
Odpovědět
SV

Slavomil Vinkler

24.9.2022 08:18
No nevím, pokud to omezí divoké kolorajtování po cestách s turisty (čemuž nevěřím) tak proč ne.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

26.9.2022 12:07
"Lesní zážitková oblast ..." ... škoda, že článek blíže nepojednává o tom, co to vlastně v praxi znamená/bude znamenat.

Podle toho popisu v předposledním odstavci mi to spíš přijde jako synonymum pro lunapark ... ale třeba je to jen zdání.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist