https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/volebni-kalkulacka-pro-zemedelce-jak-vybrat-stranu-ktere-jde-o-ceske-zemedelstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Volební kalkulačka pro zemědělce: Jak vybrat stranu, které jde o české zemědělství?

5.10.2021 12:30 | PRAHA (Ekolist.cz)
Licence | Volné dílo (public domain)
Při rozhodování vám může pomoci také volební kalkulačka, kterou připravila Agrární komora a která je zaměřena na zemědělská témata.
 
Pomocí kalkulačky zjistíte, jaké představy mají strany, hnutí a koalice o budoucnosti českého zemědělství a jak se shodují s představou vaší.

Kalkulačka obsahuje 38 otázek. Kalkulačka však přeci jen cílí na zemědělce a lidi, kteří se v tématu orientují. Běžný člověk totiž asi nebude mít jasný názor na to, zda a jak přísně se mají zastropovat zemědělské dotace nebo co to je "významná tržní síla". Takové otázky můžete ale přeskočit bez vyplnění.

Po vyplnění všech otázek kalkulačka vydá procentuální shodu s pěticí politických stran (ANO 2011, KSČM, koalice Piráti a Starostové, koalice SPOLU a ČSSD). Kliknutím na detail výsledku se pak můžete podívat, s jakými konkrétními výroky a stanovisky stran a koalic kalkulačka pracuje. Je dobré si je pročíst, protože některá stanoviska působí prázdně.

Zajímají vás i jiné předvolební kalkulačky s environmentálním přesahem? Podívejte se, co je k dispozici.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

5.10.2021 14:44
Agrární strana byla zakázána už před koncem 2.sv. války.
Odpovědět
ss

smějící se bestie

5.10.2021 14:59
Nějak vám tam chybí pár dalších stran !
Odpovědět
kk

karel krasensky

5.10.2021 15:02
Si vzpomínám jak kdysi socani před volbámi v kterých myslím vyhrali slibovali pozemský ráj a po volbách prohlasili toto.Předvolební program a sliby nebyly zasazeny do realného ekonomického stavu.A bylo vymalovano
Odpovědět
kk

karel krasensky

5.10.2021 15:10
Zatím nevím koho budu volit.Musím se zeptát našeho pána faraře nebo kostelníka at mi řeknou.To jsou u nás na vsi nejchytřejší lidé
Odpovědět
Katka Pazderů

Katka Pazderů

5.10.2021 17:10
Vyšlo mi to 15,8 % u všech stran ANO, SPOLU a KSČM. 13,8 % u PirSTAN a 10,8% u ČSSD. Znamená to tedy, že budu volit ZELENÉ!
Vlastně nevím, co těch 15,8% znamená, že se neshoduji s nikým nijak moc výrazně? Nebo to, že v těch programech stran jsou stupidity a marginálie, kterým ani odborník nerozumí?
Odpovědět
ss

smějící se bestie

5.10.2021 17:53 Reaguje na Katka Pazderů
Ano, mají nějaké zmatečné.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist