https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahada-kvadru-v-utahu-se-zvysuje-objekt-z-pouste-zmizel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Záhada kvádru v Utahu se zvyšuje, objekt z pouště zmizel

30.11.2020 08:33 | SALT LAKE CITY (ČTK)
Umělecký svět spekuloval, že objekt by dílem sochaře Johna McCrackena, který zemřel v roce 2011. Jeho syn Patrick McCracken uvedl, že se mu jeho otec dříve svěřil, že by rád zanechal své umělecké dílo na odlehlém místě, kde by bylo objeveno později.
Umělecký svět spekuloval, že objekt by dílem sochaře Johna McCrackena, který zemřel v roce 2011. Jeho syn Patrick McCracken uvedl, že se mu jeho otec dříve svěřil, že by rád zanechal své umělecké dílo na odlehlém místě, kde by bylo objeveno později.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Záhadný lesklý kvádr, který byl spatřený v odlehlé poušti na jihovýchodě Utahu před dvěma týdny, je pryč, upozornila agentura Reuters. O zmizení informovaly úřady a na sociálních sítích se objevily fotografie z místa, na kterých je vidět jen hromada kamení a malý kousek kovu ve tvaru trojúhelníku, které na místě zůstaly.
 

Úřady v Utahu o nálezu informovaly na počátku minulého týdne poté, co 3,6 metru vysoký kovový kvádr 18. listopadu objevila posádka vrtulníku při sčítání ovcí tlustorohých. Informace o tajemném objektu okamžitě vyvolala rozruch a řadu spekulací o tom, kde se objekt vzal. Podle některých mohli objekt umístit do pouště návštěvníci z vesmíru, podle jiné to mohl být fanoušek sci-fi filmu 2001: Vesmírná odysea Stanleyho Kubricka, ve kterém se objevují podobné černé předměty vytvořené neznámým mimozemšťanem.

Úřady sice přesné místo, kde se monolit nacházel, neprozradily, nadšencům se však podařilo místo odhalit a na sociálních sítích se objevila řada fotek lidí se záhadným kvádrem dvakrát vyšším než průměrný dospělý člověk.

Nyní však objekt zmizel a zdá se, že nikdo neví kam. Federální Úřad pro správu půdy a ministerstvo pro veřejnou bezpečnost státu Utah uvedly, že o tom nic nevědí.

"Obdrželi jsme zprávy, že nelegálně instalovaná stavba označovaná jako 'monolit' byla odstraněna z veřejných pozemků Úřadu pro správu půdy neznámou stranou," uvedl úřad na svém webu. Objekt byl údajně odstraněn v pátek večer, napsala agentura Reuters.

Na internetu se okamžitě spustila řada spekulací o tom, co se mohlo stát. Podle jedné osoby se "vesmírní mimozemšťané vrátili, aby ho odstranili".

Umělecký svět spekuloval, že objekt by dílem sochaře Johna McCrackena, který zemřel v roce 2011. Jeho syn Patrick McCracken listu The New York Times řekl, že jeho otec mu v roce 2002 řekl, že by rád zanechal své umělecké dílo na odlehlém místě, kde by bylo objeveno později.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

30.11.2020 09:09
O sloupu se evidentně dozvěděli naši "sběrači kovů". Poldovka je vyrabovaná, tak zaměřili svoje aktivity do zahraničí. -)))
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

30.11.2020 09:53
To je tak banální informace, hned jsem věděl, že to vzbudí zájem bulváru. Jak záhadně se objevil, stejně tak i zmizel.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

1.12.2020 18:45 Reaguje na Karel Zvářal
Řekl bych dokonce záměrně "vyrobená" informace a i ten výtvor.
Přitáhlo to na místo zvědavce, tisku odběratele a k PC diskutéry.
V budoucnu to po zmizení bez vědeckého prozkoumání bude námětem
science fiction literatury a filmů o díle mimozemšťanů. Takže
plně komerční výtvor ala USA.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist